≡ Menu

Коремни мускули и с какво ще помогнат плочките на корема

Изключителната важност на коремните мускули в човешкото тяло се наблюдава при почти всички движения. Когато коремните мускули са стегнати и здрави, и резултатите постигнати във фитнес залата и спорта са по-забележими. Добре изглеждащият корем с плочки е не само атрактивен, но и невероятно важен за здравето и цялостното състояние на организма.

плочки на корема

плочки на корема

-основна функция е стабилността, която държи тялото изправено.

-координация между горната и долната част на тялото.

-неразвитите коремни мускули са предпоставка за травми на гръбначния стълб, изкривявания на тялото и други неприятни последствия.

Изразен и стегнат корем, особено при хора, които имат доста излишни мазнини е невъзможно постижение само с упражнения. Изразен корем се постига непременно и с правилно хранене, достатъчно и редовно движение и кардио упражнения, а за още по-добър и бърз ефект, като допълнение се препоръчват хранителни добавки за горене на излишните мазнини. За жалост мазнините, които се натрупват именно в тази зона на тялото са сред най-упоритите и борбата с тях изисква особено внимание, но пък резултатите си заслужават…

Както и останалите мускули, коремните мускули имат нужда от възстановяване и е добре да има дни в които да бъдат оставени в покой и почивка, но най-добре е тези дни също да бъдат използвани в борбата с неприятните мазнини по корема, чрез повече движения, разходки и т.н

Във видеото са покани най-използваните и ефективни упражнения за стегнат корем, които могат да се практикуват и в домашни условия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!