≡ Menu

Започнете сега! Тренировъчна програма или нов хранителен план

Една древна китайска поговорка гласи, че дори най-дългият път започва с една крачка. Започването на тренировъчна програма или нов хранителен план е ключов момент за всеки, който има желание да постигне отслабване и по-добра физическа форма. За повечето от нас това са навици, а промяната на навиците изисква време, упоритост и внимателно планиране. Ето няколко съвета за това как можете да положите началото.

Започнете сега

Започнете сега

Вземете решение

Прекъснете омагьосания кръг на отлагането и превърнете този „един ден” в Днес. Ясно дефинирайте целта си. Ако това, например, е да отслабнете, то тогава решете точно какво тегло искате да постигнете.

Решете как ще постигнете целта

Направете списък с всички дейности и ресурси, които биха ви послужили за постигането на целта ви и които бихте използвали с удоволствие. Умствените списъци не вършат работа, тъй като лесно се забравят – за това направете истински. „Да стана малко по-активен” звучи добре, но е прекалено неясно и няма място във вашия списък. Вместо това, запишете „да ходя по минимум 30 минути на ден и по 1 час през уикенда в продължение на 3 месеца”. Може да е полезно да започнете да водите дневник на хранителния си прием. Това допълнително би ви мотивирало да се придържате към начертания план.

Информирайте се

Поддържането на високо ниво на информираност е може би най-големия мотиватор, тъй като колкото повече разбирате същността на това, което правите, толкова по-голяма е вероятността да извървите пътя до целта си. Поставете си за цел да четете по една статия на седмица (от интернет или специализирано издание) или една книга на месец. Избирайте теми, които са свързани с целта ви. Книгите и специализираната литература не са единствените източници, от където можете да почерпите информация. По-детайлното разглеждане на етикета с хранителна информация на храните, които купувате също може да е мотиватор и полезен източник на информация.

Придържайте се към взетото решение

Често взимането на решение е много по-лесно отколкото реалното придържане към него. Постигането на отслабване или на добре сложено атлетично тяло не се случва за денонощие. Всъщност, отслабването отнема също толкова време, колкото ви е отнело да качите излишните килограми и за това е необходим поне един месец за първите видими резултати. Оформянето на атлетична фигура отнема малко повече време преди тя да стане видима за околните. За това, въоръжете се с воля и търпение и винаги дръжте ясна представа за крайната си цел. Последователността означава резултати.

Консултирайте се със специалист

Наемането на Личен Треньор е най-краткият и ефективен път към постигането на желаната цел, било то отслабване, тонизиране или покачване на мускулна маса. Работата със специалист би ви спестила време и усилия, осигурява постоянна подкрепа и мотивация и ви дава гаранция за постигане на желаните резултати при редовност и дисциплина от ваша страна.

{ 1 comment… add one }
  • Хранителен план 19.02.2015, 15:05

    Съветите са чудесни, хубаво е да има информация, но изготвянето на хранителен план трябва е индивидуално и най-добре да се консултира със специалист, както препоръчвате и вие.

Leave a Comment

error: Content is protected !!