≡ Menu

Хранителни режими диета

Какво да изберете, диета или хранителен режим?

Дори най-големите поддръжници на диетите трябва да се съгласят, че ефектът им е ограничен във времето и рано или късно възстановяваш изгубеното, което пък води към следващата диета. Не е необходимо да излагаме недостатъците на краткотрайните и строги диети, защото те са доста очевидни – всеки се е сблъсквал с ефекта „йо-йо”. Не е нужно да се изброяват и множеството неблагоприятни за здравето ефекти.

хранителни режими диети

хранителни режими диети

Дългосрочните и не толкова светкавични диети, като че ли са за предпочитане, но те също налагат доста ограничения, които ако в крайна сметка спрем да спазваме, загубваме и желания ефект. В крайна сметка най-добрата диета се оказва „не-диетата”. По-добре да го наречем правилен хранителен режим. Начин да балансираме храненето си между всичко, което обичаме (разбира се в разумни количества) и това, от което тялото ни има нужда, за да е здраво. Основно става правилото не какво да се яде а колко и колко често и естествено разнообразно. Има множество малки трикове, които можем да направим в част от живота си, така че да контролираме начина, по който се храним, без реално да се лишаваме от нещо или да изключваме цели хранителни групи като въглехидрати, мазнини или захари. Целта е да си създадем култура на хранене – да разделяме някои храни, да не ядем много вечер и най-важното – никога да не прекаляваме!

Храната е важна част от живота ни и не бива да се лишаваме от удоволствията, които ни предлага тя. По-добрият вариант е да се научим да контролираме апетита си. Един от начините за това е с подходящите хранителни добавки (това важи и в случаите когато целта е да увеличим апетита си). Съчетани с подходяща тренировка, те ще ви дадат сила и увереност – един по-добър външен вид, който не е свързан с лишения и ограничения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!