≡ Menu

Да ядеш или не преди тренировка?

Да ядете ли преди да отидете на тренировка? Дали е по-добре да се упражнявате на празен стомах, така че да започнете да горите мазнини от Вашите резерви? Какво ще стане, ако имате чувствителен стомах? Трябва ли тази храна да включва въглехидрати или протеин, или и двете? Толкова много въпроси! Когато ядете богати на въглехидрати храни преди тренировка, Вие ще се представите по-добре – психически и физически – по време на тренировката. Въпросът тогава става, какво се отразява най-добре за тялото Ви?

Да ядеш или не преди тренировка

Да ядеш или не преди тренировка

Имате чувствителен стомах? – Изберете храни с ниско съдържание на фибри и ниско съдържание на мазнини преди тренировката. Опитайте се да ядете по-малко от един час преди началото на Вашата тренировка. Пропускайте фъстъченото масло и храните с високо съдържание на фибри, като сухите зърнени храни. Мазнините и фибрите държат храната в стомаха по-дълго и с Вашия чувствителен стомах, Вие трябва да наблегнете на храна, която трябва да се е смляла от червата, когато започнете упражненията. Най-добрите храни с ниско съдържание на мазнини и фибри:

 • Банан
 • Нискомаслено кисело мляко
 • Пшеничен геврек или кифла

Опитвате се да изгорите мазнини? – Макар да е вярно, че упражняването на празен стомах, Ви позволява да изгаряте мазнините по време на тренировка, това не означава намаляване на телесните мазнини. Когато тялото изгаря мазнините като гориво по време на тренировка, то това неизбежно означава, че Вие тренирате при по-ниска интензивност. Какво означава това? Това означава, че горите по-малко калории в минута за физическите упражнения. За да предотвратите това, най-добре е преди тренировка да приемате храни, които са засищащи храни, но с малко калории и малко въглехидрати. Такива храни са:

 • Неподсладените зърнени култури с обезмаслено кисело мляко и плодове
 • Филийка намазана с тънък свой бадемово масло
 • Нискомаслено кисело мляко с парченца плодове

Протеини за изграждане на мускули? – Яденето на храни, богати на протеини преди тренировка, няма непременно да доведе до уголемяване на мускулите. Фокусирайте вниманието си върху богати на протеини храни, като: кисело мляко, пилешко месо, сьомга, които приемайте след тренировка. Тогава мускулите са по-податливи за изграждане на мускули под влиянието на протеините. А преди всяка тренировка, имате нужда от въглехидрати. Въглехидратите дават сила за упражненията, особено при високо-интензивни тренировки, като вдигане на тежести. Най-добрите храни за изграждане на мускули:

 • Хумус с краставица и резенчета домат, съчетано с пшеничена пита
 • Овесена каша с плодове и ниско калорично пилешко месо
 • Печени сладки картофи, гарнирани с ниско калорична извара
{ 1 comment… add one }
 • jan 09.05.2015, 22:21

  Да проверим дали има ефект.

  Da proverim dali ima efekt.

Leave a Comment

error: Content is protected !!