≡ Menu

Защо диетите не работят?

“Тази диета ще промени живота ви!” Вече сте чували това много пъти, нали? Всяка нова диета има претенциите, че се е натъкнала на магическа тайна за отслабване, която десетилетия научни изследвания и опит не са успели да открият и сега искат да я споделят с вас. За съжаление тези “открития” рядко се оказват това, за което се представят.

Защо диетите не работят

Защо диетите не работят

Проблемът е в това, че резултатите от тези диети са временни, тъй като те не променят начина ви на живот. Когато диетата свърши, вие се връщате към старите си навици и рутина, които всъщност са били причината да качите килограми.

Диетите са временни решения на това, което за повечето от нас е сериозен житейски проблем. Това е и причината 95% от хората, които се подлагат на диети да връщат предишните си килограми (а често дори и повече) в рамките на една година.

Да бъдете на диета без да предприемете промени в начина си на живот е като да лепите спукана гума. Оправяте временно проблема, така че колата да тръгне, но е твърде вероятно скоро отново да ви се наложи да лепите гумата – също както е и много вероятно да ви се наложи да спазвате диета отново. Това не би било проблем, ако просто сменим гумите с по-добри и предприемете стъпки към изграждането на по-здравословни навици.

Съвременните тенденции в храненето изоставят диетите и поставят акцента върху цялостна промяна на хранителните навици, които са първопричината за напълняването. Тази промяна не се случва с магическа пръчица ами е процес, който се извършва постепенно. Крайната му цел е да трансформира отделни аспекти от начина ви на живот, така че никога да не ви се наложи да “минете на диета” отново.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!