≡ Menu

Вода след тренировка

Никой по-никакъв начин не може да оспори огромното значение на хидратацията за здравия организъм. Естествено по време на една тренировка тялото има голяма нужда да възстановява загубената вода и е добре да пием достатъчно, за да не се чувстваме сякаш ще припаднем всеки момент.

Водата след тренировка

Водата след тренировка

Въпросът за пиенето на вода след тренировка обаче остава спорен. Отговорът варира според целта, която желаем да постигнем – да загубим или да натрупаме телесна маса. Клетките в тялото ни са най-склонни да възвърнат предишното със състояние и дори да го надхвърлят непосредствено след стресова ситуация. Ако това е диета – всички знаем за ефекта ”йо-йо”.

Час – два след тренировка тялото ни е в същото състояние на неистово желание да възстанови загубеното.

Затова ако целта ви е да качвате, то пийте достатъчно вода и хапнете според подходящият за вас хранителен режим, ако обаче целите да свалите килограми, то поне за 45-60 минути се въздържайте от ядене и пиене (включително и на вода)! Това може и да не унищожи мастните клетки, но определено ще намали размера им и тогава ще ги направи много по-податливи на унищожаване.

Разбира се, прилагането на този и всеки друг съвет, който може да получите за добра фигура, трябва да е съпоставимо с особеностите на собственото ви тяло и здравословното ви състояние.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!