≡ Menu

Тренировки за отслабване

Увеличаването на ежедневната физическа активност чрез фитнес тренировки или други видове натоварвания, наред с оптимизация на храненето е ключов фактор за успеха на всяка програма за отслабване. Днешния начин на живот изисква много по-малко физическа активност, отколкото е изисквал в миналото. Личните ни автомобили ни придвижват, спестявайки ни ходенето, кухнята ни е пълна с електроуреди, които вършат всякакви дребни задачи вместо нас, отново спестявайки ни усилието, прекарваме часове наред пред телевизора или компютъра, било то у дома или на работното място. Същевременно, продължаваме да се храним със същото количества храна, както когато физическата активност е била неизменна част от живота ни. Този факт, в комбинация със заседналия начин на живот води неизбежно до напълняване.

фитнес тренировки за отслабване

фитнес тренировки за отслабване

Повечето диети и програми за отслабване не взимат предвид съществената роля на тренировките и общата физическа активност, които могат неимоверно да засилят процеса на отслабване. Всъщност, каквото и да ядете или не ядете, ще е трудно да постигнете трайно отслабване, ако не включите поне малко базисна активност в ежедневието си. С други думи, ако колата е повредена и най-доброто гориво на света няма да може да я накара да тръгне.

Процесът на отслабване е сравнително елементарен: за да отслабнете, калориите които изразходвате трябва да са повече от тези, които консумирате. Повечето диети са фокусирани върху консумираните калории, но по-ефективният подход е атака и на двете страни на уравнението. Най-лесният начин да отслабнете, като същевременно консумирате любимите си храни е като подобрите тонуса си и станете физически по-активни. Така ще горите повече калории и по-лесно ще създадете калориен дефицит без да се налага да гладувате.

Нека направим една проста сметка. Да речем, че ви повишат и вече разполагате със служебен автомобил. Преди повишението не сте имали кола и сте ходили на работа с автобус. Разстоянието, което сте минавали всеки ден е било 250 метра от вкъщи до автобусната спирка и още 250 метра от спирката до работа. И сте минавали същото разстояние и на връщане от работа, т.е. ходили сте по 1 километър на ден (250х4). 1 километър умерено ходене изгаря около 60 калории и когато го умножим по 5 дни, това прави 300 калории на седмица. В една година има около 45 работни седмици, което се равнява на 13,500 калории. Един килограм телесна маса съдържа 7,000 калории. Оказва се, че ако не взимате автобуса до работа, т.е. спестите си ходенето, това ще доведе до качване на 2 килограма на година.

Това, в общи линии е начинът, по който се напълнява. Най-ефективния и здравословен начин, да избегнете това е като въведете известна физическа активност в ежедневието си. Под физическа активност, нямаме предвид да започнете да ходите на фитнес или да се ангажирате с определен спорт, ами просто да инкорпорирате движение в живота си. Това би могло да бъде, разходки до работа или до приятел, завеждане на децата до детската градина пеш, вместо с колата, изкачване на стълбите вместо взимане на асансьора и т.н. Важно е да намерите такава дейност, която ви носи радост и лесно бихте въвели в ежедневието си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!