≡ Menu

Тренировки на открито

Има много ползи от тренировките на открито, защото те включват различни групи мускули.

стрийт фитнес

стрийт фитнес

Фитнес експертите винаги са препоръчвали крос тренировките (практикуването на различни видове тренировки и техники), като един от най-добрите начини за справяне със скуката, достигането на плато и контузиите. Тренировките на открито са изключително ефективен начин за разнообразяване на тренировъчната програма, избягване монотонността на фитнеса и подобряване на емоционалното здраве и физическа форма.

тренировка за сила на открито

тренировка за сила на открито

Независимо дали провеждате всичките си тренировки на открито или само част от тях, не след дълго ще започнете да усещате положителните психологически и физиологични ефекти от тях. Като начало, изнасянето на тренировката “на вън” помага да разширите набора си от умения и да придобиете нов опит. Движенията са по-разнообразни, динамични и по-близки до реалния живот. Нещо повече, тренировките на открито ви дават възможността да адаптирате тренировъчната си програма към своите потребности и настроения. Ако не сте в настроение за фитнес залата, все още можете да проведете тренировката си, но на вън.

тренировка на лостове

тренировка на лостове

Тренировките на открито имат и друго уникално свойство – могат да ви заредят с положителна енергия чрез влиянието на негативните йони. Редица съвременни изследвания доказват позитивното влияние на природния феномен върху здравето и благополучието. Негативните йони се образуват когато въздушните молекули се срещнат със слънчевата светлина и движещ се въздушен поток и вода. Те предизвикват чувство на яснота на съзнанието, бодрост и приповдигнато настроение. Те също така имат свойството да лекуват сезонната и хронична депресия. Естествените негативни йони се срещат в най-големи концентрации в планините, по бреговете на океана, където водата се разбива в рифовете и в чистия въздух след буря.

тренировка на открито

тренировка на открито

Повечето занимания на открито са невероятен начин да подобрите проприоцепцията си – усещането за баланс и позициониране на тялото в пространството. Когато тренирате навън вие трябва да сте внимателни и да преодолявате всякакви видове препятствия, като камъни, дупки и неравности, корени на дървета и т.н. Нагажданията, които тялото трябва да направи към нестандартния терен включва в действие корови и скелетни мускули, които не са особено активни при нормални условия. Променящата се обстановка и терен също така често изискват преодоляването на повече съпротива, което води до подобрена костна плътност и стимулиран костен растеж.

тренировка на лостове за релеф

тренировка на лостове за релеф

В заключение, провеждането на тренировки на открито не само внася разнообразие и предлага нови предизвикателства и преживявания, но също така зарежда с положителна енергия, подобрява настроението и засилва резултата от тренировките. Тренировките на открито са изключително подходящи за хора, които обичат да са сред природата, не обичат атмосферата на фитнес залата и такива, които търсят нови предизвикателства в тренировъчната си програма.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!