≡ Menu

Стречинг основни упражнения при тренировка

Колкото и важни да са тренировките и движението за добрия ни външен вид и самочувствие, има нещо, което не бива да пропускаме никога – стречингът (разтягането). Това не само е начин да избегнем неприятната мускулна треска след натоварена тренировка, но определено ще направи мускулите ни по-гъвкави и по-красиви (защото натрупването на мускулна маса не винаги води до красиви и хармонични резултати, както се надяват повечето хора).

упражнения за динамичен стречинг

упражнения за динамичен стречинг

Стречингът е необходим не само, за да се чувстваме добре, но и за да изглеждаме добре. Можем да го правим по всяко време – преди, по време или след тренировка – като се има предвид, че след тренировка е препоръчителен, а през останалото време е въпрос на желание и личен избор.

Тренировки за стречинг и гъвкавост

Тренировки за стречинг и гъвкавост

Можем да правим стречинг дори и извън нормалните тренировки, в зависимост от степента на гъвкавост, която желаем да достигнем, защото гъвкавостта също е въпрос на тренировка, както и силата или поддържането на тялото в желаната форма. И ако за последното можем да разчитаме на различни хранителни добавки и режими на хранене, то гъвкавостта на тялото (стави, мускули, сухожилия), зависи единствено от това, колко често работите за нея.

В крайна сметка стречингът е още едно от нещата, които трябва да направите част от живота и тренировките си, ако искате едновременно да изглеждате и да се чувствате добре. Освен това тялото ви ще бъде много по-малко податливо на травми и готово за предизвикателствата, пред които желаете да се изправите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!