≡ Menu

Фитнес програма

За да има по-добри резултати от тренировките всеки се нуждае от добре балансирана фитнес програма.

Всеки човек, независимо от възрастта, целите и текущото си фитнес равнище има нужда от балансирана фитнес програма. Балансираната фитнес програма включва три вида упражнения: кардио упражнения, силови упражнения и упражнения за гъвкавост. Независимо дали сте нов фитнес ентусиаст, стремящ се към тъй желаните плоски коремни мускули до следващото лято, или пък млада майка, опитваща се да влезе отново във форма след раждане, балансираната фитнес програма е ключът към постигане на целта.

фитнес програма

фитнес програма

Най-често срещаната грешка сред хората, практикуващи вид физическа активност е да се концентрират само върху един или два аспекта от фитнес програмата си. Често жените, които се стремят към отслабване и стягане, например, изцяло се концентрират върху кардио машините във фитнес залата и почти изцяло пренебрегват силовите упражнения и упражненията за гъвкавост. Резултатът от това е загуба на мускулна тъкан и сериозни трудности при поддържане на теглото. Всъщност, добавянето на силова тренировка към фитнес програмата може да увеличи бързината, с която тялото изгаря калории до 30%! Що се отнася до, общоизвестното схващане, че жените могат да станат мускулести в резултат от силови тренировки, това е почти невъзможно – жените просто нямат хормоналните предпоставки за това. По същия начин, много мъже, които искат да качат мускулна маса често се концентрират единствено върху силовата си тренировка и малко упражнения за гъвкавост, не осъзнавайки факта, че добавянето на кардио упражнения има потенциала значително да подобри бързината и цялостното им представяне.

Кардио тренировката, силовата тренировка и тренировката за гъвкавост са стълбовете на балансираната фитнес програма. С времето, една от тях може да отстъпи леко пред останалите в зависимост от индивидуалните ви цели, но инкорпорирането и на трите е ключът към постигането на оптимални резултати. Резултатите в дългосрочен план включват отслабване, поддържане на теглото, повече сила и издръжливост, по-здрави кости, подобрено спортно представяне, по-голяма радост от ежедневните дейности, подобрено самочувствие и външен вид.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!